A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Вшанування Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 11:50
Кількість переглядів: 326

Квіти, полум’я свічок, жалобні промови, молитву та хвилину мовчання присвятили сьогодні Героям Небесної Сотні учасники урочистого мітингу, що пройшов біля пам’ятного знака новітнім Героям-Борцям за волю та незалежність України.

Вшанувати пам’ять загиблих мітингувальників прийшли представники влади району та громади, трудових колективів, актив міста, ветерани російсько-української війни, до мітингу долучалися й випадкові перехожі.

У своїй промові міський голова Ігор Цибровський зазначив: «Слово «герой» нині у широкому вжитку. «Слава Україні – Героям слава» - традиційне вітання офіційних зібрань. Наші вулиці, парки, пам’ятні знаки носять назви Героїв АТО чи Героїв Небесної Сотні.

А сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні. Це непересічні українці, громадяни інших держав, національностей. Це були юні хлопці і дівчата, люди поважного віку, різного соціального статусу, віросповідання, різних професій. Але вони всі стали на захист нашого гідного життя.

Так, це природно – жити в демократичній правовій країні, де верховенство права є невід’ємною частиною, є нормою життя. Природно жити власними інтересами, брати активну участь у побудові майбутнього. Але зовсім не природно, коли мирні жителі, борючись за це право, гинуть.

Майже усі Герої Небесної Сотні удостоєні звання «Герой України». Один митець сказав: герой – це людина, яка знає, що є блага, дорожчі за життя. І всі ми сьогодні одностайно кажемо «Честь і слава тим, хто за ці блага загинув, хто сповідує ідеали честі, гідності та бореться за них!».

Вшановуймо тих, хто наші блага, прагнення, наше майбутнє цінував більше, ніж власне життя.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь