A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Новорічно-різдвяні свята в Жашківській ОТГ пройшли яскраво (ФОТО)

Дата: 20.01.2020 14:50
Кількість переглядів: 848

Фото без описуНоворічно-різдвяний цикл свят був насичений численними культмасовими заходами, організованими закладами культури Жашківської ОТГ.

25 грудня Жашківчани мали змогу побувати на відкритті головної ялинки громади, що супроводжувалося пригодами казкових героїв, конкурсами, традиційним запаленням святкових вогнів та хороводами. А вже наступного дня у стінах Мистецької школи відбулася костюмована новорічна вечірка. До концернто-розважальної програми організатори (Мистецька школа та відділ культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради) внесли інтерактивні ігри, хороводи, танцювальні батли та дискотеку.

На новорічну виставу 28 грудня запрошували своїх сельчан працівники та аматори Литвинівського СБК. На глядачів чекало не лише театралізоване дійство, а й розважальна програма з конкурсами.

Цього ж дня казковий чарівник із подарунками завітав на свято до гуртківців Жашківського міського будинку культури. Для дітей підготували святкову лотерею, презенти, веселощі та частування.

Креативно готуються до новорічних святкувань у Вільшанці. Місцеві діти шкільного та дошкільного віку – активні учасники художньої самодіяльності, завдяки яким кожен захід завжди сповнений дитячою безпосередністю і щирістю. От і цього разу 20 дітей та 6 дорослих організували феєричне дійство з казковими та мультиплікаційними героями.

Весело, яскраво, з розважальною програмою, конкурсами проходив новорічно-різдвяний захід у Скибині. Новий рік тут завжди зустрічають з піснями та азартними змаганнями.

Напередодні Різдва у Жашкові традиційно проводиться відкриття шопки, що проходить у форматі новорічно-різдвяного фестивалю з колядками, віншуваннями та хореографічними постановками. Свято просто неба також було підготовлене у співпраці Мистецької школи та відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради.

7 січня Жашківським міським будинком культури було організовано мандруючий театр з програмою «Коляда по світу ходить». Наслідували народні традиції і в Марійці, де гуртківці сільського клубу під керівництвом бібліотекаря співали колядки для односельчан. Веселими колядками та щедрівками порадували односельчан вихованці Вільшанського СБК. Майже в кожній хаті радо зустрічали юних віншувальників. А вихованці Скибинського сільського будинку культури – водили Маланку.

Завершилися зимові святки Водохрещем. З нагоди цього свята жителями села Скибин було облаштовано йордань на водоймі. Традиційні занурення вірян проходило під пісні аматорів сцени місцевого будинку культури.

Новорічні подарунки, пригощання та презенти за перемоги в конкурсах на згаданих заходах були забезпечені відділом культури, молодіжної політики,спорту та туризму Жашківської міської ради. Солодкі пакунки вихованцям Жашківського МБК вручили від БФ «Нова громада». Гуртківці Вільшанського СБК ласощі отримали від ІП «АгроВільд-Україна».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь