A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківські митці стали переможцями Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

Дата: 16.01.2020 09:00
Кількість переглядів: 864

На передодні нового року до Музею української гармоніки приїхали шановані  гості, члени журі Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи», який проходив з березня по травень 2019 року.

В ньому брали активну участь і жашківчани – Іван Сухий та Богдан Сенчуков  .

Іван Іванович у номінаціі «Поклик серця» подавав власне дослідження «Тарас Шевченко і гармоніка», а Сенчуков Богдан – у номінації  - «Мій Шевченко» - бандуру, виготовлену власноруч із сірників.

Обидва наші земляки  завоювали по Гран-Прі та медалі.  За майстерне втілення шевченківського духу  у власній творчості   і пропагування ідей Великого Кобзаря- вручення і вітання переможців відбулося у Жашківському музеї української гармоніки

Довідково:

Міжнародний проект-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» започаткований у 2016 році Міжнародною Лігою «Матері і сестри - молоді України» на чолі з її президентом - Послом Миру, народною артисткою України Галиною Яблонською за підтримки Національної Ради жінок України, Міністерства культури України, Товариства «Знання» України та має на меті входження України до світового інформаційного простору завдяки творчості величної постаті Тараса Шевченка, привернення уваги світової спільноти до сучасних проблем України.

Проєкт-конкурс як вияв культурної дипломатії діє на перманентній основі, проте у конкурсному прояві проводиться щорічно з березня по травень у форматі «Україна-Світ» у три етапи, останній з яких проходить у столиці України. Щорічно проєктом-конкурсом відзначається від 70 до 100 кращих творчих доробків, що подані на конкурс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь