A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Високі досягнення у спорті - це імідж і розвиток нашої громади

Дата: 14.01.2020 09:21
Кількість переглядів: 1093

 Фото без описуВідділ освіти Жашківської міської ради одним із пріоритетних напрямків роботи вбачає створення умов для забезпечення здорового способу життя усіх учасників освітнього процесу, зміцнення матеріально – технічної бази закладів освіти та повноцінне її використання. Спортивні зали гостинно відкриті для всіх дітей та їх батьків, систематично використовуються протягом навчального року та в канікулярний період для проведення загальношкільних,  класних спортивно – масових заходів та для проведення занять з фізичного виховання, секцій та гуртків.

     У закладах загальної середньої освіти  працює 18 спортивних секцій і гуртків для дітей, у яких займаються 360 вихованців. Це гуртки з волейболу, баскетболу, настільного тенісу, загальної фізичної підготовки, футболу, гімнастики тощо.  

       У 2019 – 2020  навчальному році відкрито додатково для школярів гуртки з  футболу, баскетболу, на базі ДЮКФП  запрацював гурток лікувальної фізичної культури. За ініціативи міського голови Ігоря Цибровського та директора КУ «Стадіон  ім.Ю.Гагаріна» Богдана Лавренюка організовані заняття з футболу для дітей віком від 3 до 14 років. Саме ця вікова категорія любителів футболу не охоплена тренуваннями на теренах ледь не всієї Черкащини. Гаряче бажання навчитися грі виявили  майже 60 дітей. Навчання проводять два тренери - Б.А.Лавренюк та О.В.Піддубний.

     Як результат, Жашківська ОТГ займає ІІ місце  (2018 - 5 місце) серед збірних команд закладів загальної середньої освіти у ІІ групі ХХV обласної Спартакіади серед школярів. 

      Для розвитку творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку дітей та учнівської молоді у вільний від навчання час працює і Жашківський дитячо – юнацький клуб фізичної підготовки. У ДЮКФП підготовки функціонує 12 гуртків, 27 груп, які своєю роботою охоплюють 387 вихованців закладів освіти Жашківської ОТГ. Вікова категорія вихованців - від 6 до 18 років. До занять у гуртках залучені діти з малозабезпечених і багатодітних сімей, діти схильні до правопорушень.

   Основними напрямками діяльності ДЮКФП є: оздоровчий, фізкультурно – спортивний, туристсько – краєзнавчий, військово – патріотичний, лікувально – фізкультурний.

   Робота гуртків проходять на базі ДЮКФП, ЗЗСО №2, №3, №4, №5, Скибинської ЗОШ, СПШ№1 та Жашківського кінного заводу.

          У 2019 – 2020 навчальному році розвитку набули такі форми роботи, як: змагання з пауерліфтінгу, панкратіону, дзюдо, боксу, шахів, верхової  їзди, змагання з техніки пішохідного туризму  серед учнівської молоді та міські змагання зі спортивного орієнтування серед школярів «Жашківська весна», відкриті змагання клубу юних друзів прикордонників «Пошук».

          Гурток «Лікувальна гімнастика» охоплює 2 групи по 6 вихованців інклюзивного навчання.      

        Пріоритетними видами з олімпійських спорту в ДЮКФП є футбол, баскетбол, бокс, дзюдо,  кінний спорт. З не олімпійських видів спорту є пауерліфтинг, панкратіон, шахи, спортивний туризм, орієнтування та лікувальна гімнастика.

         Гуртківці ДЮКФП беруть активну участь у спортивних змаганнях різного рівня, а саме: внутрішньо-клубні змаганняміські міжшкільні, міські змагання серед дорослих, обласні Спартакіади серед школярів, обласні юнацькі ігри, міжнародні турніри та чемпіонати України. Вагомих здобутків на міжнародній арені та на Всеукраїнських змаганнях здобули члени гуртків «Панкратіон»,  «Дзюдо» та «Кінний спорт».

       Лише в І півріччі 2019 – 2020 року вихованці ДЮКФП отримали 98 призових місць у обласних змаганнях, 56 призових місць у Чемпіонатах України  та Всеукраїнських змаганнях, 5 призових місць у Міжнародних змаганнях.

       За підсумками проведення огляду-конкурсу серед ДЮСШ та ДЮКФП Черкаської області за 2018 рік Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки посів І місце.

          Тренерський склад ДЮКФП на чолі з директором Мазурем Дмитром Володимировичем  - гордість нашого краю, а їх високі досягнення - це імідж і слава нашої громади. Завдяки їхнім зусиллям, власному прикладу щодо активній пропаганді здорового способу життя, зростає популярність фізичної культури, примножуються багаті спортивні традиції.

(Джерело: https://zhashkiv-osvita.gov.ua/news/14-36-32-11-01-2020/)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь