A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Туристично-родинні Андріївські змагання та екстремальне кусання калити

Дата: 19.12.2019 09:58
Кількість переглядів: 1061

Фото без описуТуристично-родинні Андріївські змагання та екстремальне кусання калити - такі традиції живуть тільки в Жашкові. А точніше – у Дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки, що став осередком туризму Жашківського району та тренувальною базою для вихованців туристичного клубу «Блудний Грунь».

13 грудня «Блудні груненята» святкували 26-у річницю створення турклубу. З цієї нагоди його незмінний керівник Сергій Сорокін, спільно із керівником туристичного гуртка ДЮКФП Оксаною Якобчук влаштували змагання з пішохідного туризму. Тридцять учасників – учні 2 – 8 класів –  виконували вправи різної складності. Кожен етап оцінювався окремою кількістю балів.

Підтримати учасників змагань зібралися їхні рідні, друзі Фото без описуклубу, любителі мандрів та екстриму. У тренувальній залі витала особлива енергетика, адже кожного учасника змагань підбадьорювали, а на фініші – винагороджували за докладені зусилля міцними обіймами.

Змагання увінчалися нагородженням переможців та призерів. А от родзинкою цього дня стало традиційне кусання калити. Для турклубу це обов’язковий та особливий ритуал, адже заснувався «Блудний грунь» саме 13 грудня 1993 року –  на Андрія.

Фото без опису«Блудні груненята» провели конкурс на кращу калиту домашнього приготування. А потім, верхи на швабрах та віниках «їхали» ласувати обрядовим хлібом: «Діду, діду, я до тебе їду, до твоєї хати калиту кусати!». Та от здобути шматочок калити, прив’язаної до туристичного спорядження, яким вправно керує Сергій Анатолійович (котрий для довершеності образу натягнув солом’яного бриля), - ой як непросто! А ще потрібно ухилитися від Фото без опису«писаря», роль якого виконувала Оксана Сергіївна (щоб додати звичаю сучасної нотки, за чорнила вона обрала кетчуп).

Цей день «блудні груненята» зустріли зі сміхом, жартами, у теплому родинному колі, з жагою до перемоги, активно, з користю для здоров’я та продовжуючи багаторічні традиції – словом, так, як уміють туристи Жашкова.

 

Переможці  змагань з техніки пішохідного туризму в приміщеннях , присвячених 26-й річниці Туристичного клубу «Блудний Грунь»

Молодша група, дівчата

 

Молодша група,

хлопці

 

Старша група,

дівчата

 

Старша група, хлопці

 

1місце - Кушнір Аліна;

2місце - Пожидаєва Уляна;

3місце - Коновалова Евеліна.

 

1 місце- Ломачинський Олександр;

2місце -Довгань Кирил ;

3місце - Кравченко Олександр.

 

1місце - Павлюк Софія;

2місце - Величко Ольга;

3місце - Шинкаренко Олександра.

 

1місце - Яцула Денис;

2місце - Степанюк Дмитро;

3 місце – Павлюк Денис

 

БІЛЬШЕ ФОТО НА ОФІЦІЙНІЙ СТОРІНЦІ У Facebook - https://www.facebook.com/pg/zhOTG/photos/?tab=album&album_id=2915025018542204

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь