A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Акція "Збережи ялинці життя"

Дата: 18.12.2019 16:20
Кількість переглядів: 477

Напередодні зустрічі новорічних свят традиційною є зелена «лихоманка». Усі поспішають купити собі головну гостю Нового року – ялиночку! Але, на жаль, ми рідко замислюємося над тим, що наше бажання прикрасити зеленою красунею свою оселю, завдає природі чимало шкоди. Декілька днів святкова атмосфера. А потім? Вже на початку січня деревця ялинки чи сосни, зрубані нещодавно в лісі, викидають на смітник, як непотрібний мотлох.

    Щоб зберегти хвойні дерева, щороку в Україні проводяться різноманітні природоохоронні акції, спрямовані на збереження зеленого багатства – хвойних лісів.

      Жашківський ЗЗСО №5  не лишився осторонь природоохоронної акції «ЗБЕРЕЖУ ЯЛИНКУ!», щоб зробити власний внесок у припинення винищення хвойних дерев.
    Природоохоронна акція «Збережу ялинку» стала для дітей справжнім веселим зимовим святом! Вона переконала учнів, що у переддень новорічних свят ялинки потрібно берегти, а не вирубувати.

 Вихованці ЗДО №4 «Ромашка» також долучилися до щорічної акції "Збережи ялинці життя". Мета акції – розповісти дітям про те, що слід відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев і пояснити про згубні наслідки вирубування лісів. Групи "Сонечко" та "Дзвіночки" ознайомились та вивчили вірш Олександра Олеся "Ялинка" за допомогою мнемотехніки. Малюки усіх вікових груп знайшли альтернативу живим красуням та вчилися виготовляти ялинки різними способами: з паперу, пластилину та підручних матеріалів.

         Також малюки старших  груп у переддень найчарівніших зимових свят  здійснили віртуальну подорож на фабрику ялинкових іграшак. Дізналися про непростий процес створення ялинкових іграшок та з задоволенням спробували і себе в ролі майстрів. Л.С. Мейгеш навчила дітей прикрашати ялинкові кульки технікою декупаж.

      А малюки  молодшої  групи  разом з вихователем Борейко Л.М. попрацювали над виготовленням прикрас з кольорового паперу.

                Отож, цьогоріч ялиночка у садочку буде прибрана іграшками маленьких майстрів!

Джерело: https://zhashkiv-osvita.gov.ua/news/15-32-15-18-12-2019/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь