A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Із сесії міської ради

Дата: 06.12.2019 10:50
Кількість переглядів: 420

Фото без описуРішення про заборону продажу пива та алкогольних напоїв  приймуть, порадившись із жителями громади

Чергова, 20 сесія Жашківської міської ради VIII скликання (що відбулася 27 листопада) почалася з приємного – міський голова Ігор Цибровський вручив посвідчення кандидата в майстри спорту з перетягування канату депутату М.М.Цимбалу.

  Під час оголошення депутатських запитів та звернень М.Г.Кльоц подякував депутатському корпусу та особисто міському голові за  гідне вшанування героїв-земляків – відкриття пам’ятного знака учасникам та загиблим Героям-Борцям за волю та незалежність України.

У свою чергу, депутат Сергій Вусик запропонував  внести до порядку денного сесії та розглянути питання про входження до міської ОТГ ще кількох сіл. В іншій пропозиції С.В. Вусика йшлося про необхідність надання земельних ділянок не лише учасникам АТО, які мають прописку в Жашківській ОТГ, але й тим, які є  її уродженцями і чиї батьки тут проживають. За словами Ігоря Цибровського питання буде винесено на розгляд чергового засідання виконкому міської ради.

  Щодо порядку денного сесії, то значна частина  винесених на розгляд питань стосувалась внесення змін до чинних програм, передачі та приймання майна до комунальної власності міської громади.

  Жваве  обговорення викликав  проект рішення «Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкоголю, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби в межах Жашківської міської об’єднаної громади». Як відомо, в липні цього року виконком міської ради прийняв рішення про встановлення режиму роботи закладів торгівлі, яким певним чином обмежив продаж алкогольних напоїв. Проте на початку листопада це рішення відмінили. Зважаючи на  актуальність та резонансність питання, депутати вирішили оприлюднити проект рішення на сайті міської ради та провести його публічне обговорення протягом місяця.

Не менш зацікавлено обговорювалося питання про створення комунального підприємства «Жашківські ринки». Ідея  створення структури, яка б опікувалось не лише новоствореним  ринком на території, що прилягає до магазину «Мандарин» по вул. Перемоги (Польовій), але й ринками, що діють у селах міської ОТГ,  категоричних заперечень в залі не викликала.  Проте виникла дискусія щодо актуальності його створення, особливостей діяльності, оплати праці керівника і т.п. Тож врешті-решт більшість обранців громади підтримала пропозицію про направлення питання на доопрацювання в постійні комісії. 

Також на сесії були прийняті рішення про припинення Будинку творчості шляхом ліквідації. Тепер приміщення, в якому він розташовувався, як і частину колишнього готелю,  передано в оренду новоствореному комунальному закладу – Мистецькій школі.

Розглянуто на сесії і організаційні питання, які стосувалися виконавчого комітету.  Зокрема, у зв’язку зі смертю М.М.Притики  його виведено із складу виконавчого комітету. Такий же крок здійснено і щодо С.І.Квачука, який пропустив більше половини засідань. Міський голова Ігор Цибровський запропонував депутатським фракціям та групам внести свої пропозиції щодо нових кандидатур до складу виконкому.

 Звичайно ж, традиційно на сесії було розглянуто зміни до бюджету громади на 2019 рік та земельні питання, яких до порядку денного було включено аж 105.

 Значну  увагу депутати приділили перспективам розширення міської ОТГ.  За інформацією  І.А.Цибровського,  до міської ради  надійшли листи від громад сіл Сабадаш, Вороне, Хижня та Тетерівка, в яких йдеться про бажання їхніх жителів приєднатись до Жашківської ОТГ. Відповідно до вимог чинного законодавства, у цих селах пройшли громадські обговорення з даного питання, проведено сесії, прийнято відповідні рішення. Тепер депутатам міської ради потрібно прийняти своє рішення. Крім того, міська рада звернулась з листами  до сільських громад сусідніх сіл Житники, Сорокотяга, Леміщиха та Тихий  Хутір з пропозицією про приєднання до  міської ОТГ, проте до цього часу офіційної відповіді від цих громад не надійшло. У приватній розмові  керівники трьох останніх сільських рад  категорично відмовились від приєднання, без мотивацій і пояснень. Щодо Житників, то тут на роздоріжжі, бо переважна більшість людей висловили бажання приєднатись до  Пугачівської ОТГ у разі її створення. Інформуючи депутатів,  Ігор Андрійович наголосив на необхідності уважно  розглянути пропозиції, провести розрахунки  змін до бюджету, викликаних  входженням до ОТГ нових населених пунктів, бо разом із об’єднанням бюджетів, з’являються і нові чималі витрати, особливо це стосується галузі освіти.

Катерина Радзівіл

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь