A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

День села Скибин

Дата: 14.11.2019 12:30
Кількість переглядів: 2228

Фото без описуУ день великомучениці Параскеви, 10 листопада, жителі села Скибин зустріли храмове свято, а вже наступного дня, 11 листопада зібралися в місцевому будинку культури, щоб відсвяткувати День села.

День села – це свято його жителів, тож і віншували їх – творчими подарунками. Із вітальним словом цього дня виступили міський голова Ігор Цибровський, начальник відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради Інна Білик і в.о.старости Скибинського старостинського округу Жашківської громади Володимир Ломачинський.

По-родинному тепло вітали цього дня сім’ї, які цьогоріч святкують ювілейну дату шлюбу, у яких з’явилися на світ діти (а в 2019 році в Скибині народилося 10 дітей), вітали  старожилів, дякували ветеранам війни та тим, хто й сьогодні стоїть на передовій. Приємним сюрпризом стали подарунки для ювілярів та дітей і пригощання короваєм.

Святковий концерт зробили насиченим та яскравим номери працівників будинку культури та аматорів сцени, зокрема і дітей, які презентували аудиторії пісні, поезії та п’єсу.

На свято в Скибин завітав творчий колектив із Жашківського міського будинку культури під керівництвом Заслуженого працівника культури України Володимира Гребенюка, котрий спеціально до дня народження Скибина написав пісню про продукт, що став брендом - «Сало». А жашківська поетеса Валентина Самойленко презентувала вірш, присвячений рідному селу.

Під час святкування Дня села гості заходу мали нагоду переглянути документальний фільм про своє село, створений на основі спогадів старожилів. Автор фільму – Зінаїда Шиманська – вчитель української мови та літератури місцевого навчального закладу.

Святкування Дня села – чудова традиція, свято людей різної долі, різних життєвих уподобань, різних професій, яких об'єднує одне спільне почуття – любов до малої батьківщини.

Більше фото на офіційній сторінці в Facebook https://www.facebook.com/pg/zhOTG/photos/?tab=album&album_id=2831859590192081



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь