A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Сортування сміття - чисте життя (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 17.10.2019 22:08
Кількість переглядів: 871

Фото без описуПроблема утилізації відходів знайома не тільки Україні, а й у всьому світі. Кожна держава вирішує це питання по-різному: спалювання, захоронення, переробка, будування заводів, впровадження нових законів та правил. Однак, перший пункт, з якого усюди починалась боротьба з відходами - сортування сміття, проведення якого залежить саме від громадян.

Комплекти різнокольорових баків для роздільного сортування сміття встановлені на території всіх закладів загальної середньої освіти за ініціативи Жашківської міської ради.

Щоб учні навчились сортувати сміття було проведено екологічні уроки, покази відеороликів, тощо. Далі школярів навчають кидати сміття не в одне відро, а в чотири.

Зароблені від сортування кошти будуть витрачатися на потреби закладів освіти. Вихованці можуть самостійно вирішувати, на що саме витрачати «екологічні кошти». Так, учні Жашківського закладу загальної освіти на перші зароблені гроші купили одноразові паперові рушнички для шкільної їдальні.

А для того, щоб  процес сортування був веселим і захопливим, у закладах освіти постійно проходять екологічні майстерні, акції, конкурси та змагання, під час яких кожен учасник  може внести свій особистий вклад у розвиток проектів. 

Вже стало традицією проводити трудові десанти, плогінги, акції , спрямовані на відновлення екологічного балансу на планеті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь