A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Літературна година з нагоди Дня партизанської слави

Дата: 24.09.2019 08:59
Кількість переглядів: 495

Фото без опису22 вересня Україна вкотре схилила голови в зажурі у пам’ять про «народних месників», які мстилися фашистським загарбникам за віроломний напад на нашу країну, за терор, грабунки і насильство, вчинені на окупованій території.

І 23 вересня, у Жашківському міському будинку культури, директором закладу було проведено для юних вихованців тематичну годину присвячену до Дня партизанської слави.

Метою заходу стало розширення знань гуртківців про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху , виховання почуття вдячності, поваги і шани до «бійців-невидимок», які так багато зробили для перемоги. Бажанням привити гуманізм, любов до України, пошану до тих, хто боровся за Батьківщину.

Спочатку Катерина Миколаївна ознайомила дітей з поняттям – «народні месники» та «партизани».  Вихованцям цікаво було дізнатись, про те, що місцеві жителі масово поповнювали ряди партизанів –  «від малого до старого». Їхні загони з перших днів війни чинили активний супротив окупантам, заподіювали великої шкоди та мстили за страждання мирних людей.

 

Також важливим моментом літературної години став перегляд кінохронік «Партизани України». Це для діток було не менш цікаво та пізнавально.

 

 На думку директора МБК, Рибаченко Катерини Миколаївни, такі заходи потрібно проводити якнайчастіше. Адже якщо не вкладати в юні голівки важливу інформацію і не знайомити їх з важливими  подіями нашої Батьківщини, то нам, дорослим,  колись буде сумно і боляче спостерігати за відсутністю їхньої поваги і пам’яті… Пам’яті про страшні роки життя наших земляків, про важке, криваве, болісне становлення нашої України. Якщо ми, дорослі, не передамо юному поколінню у спадок пам’ять роду і Батьківщини, то про яке майбутнє може йтись мова… Без минулого його просто не існуватиме…

   

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь