A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківські атлети – знову фіналісти змагань з перетягування канату

Дата: 27.05.2019 14:59
Кількість переглядів: 652

Фото без описуСправжні пристрасті розігрувалися вчора, 26 травня на майданчику національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ) в м.Київ, де проходили одразу три змагання з перетягування канату: Чемпіонат України, Чемпіонат України серед студентів та Відкритий чемпіонат міста Київ.

Чоловіча та жіноча збірні Жашківської ОТГ не упустили нагоди випробувати свої сили та взяли цього дня участь у Чемпіонаті України з перетягування канату.

Фото без описуЯк зауважує тренер команд Дмитро Мазур, ці змагання були дуже складними – на чемпіонат з’їхалися сильні професійні атлети, кросфітери, стронгмени. Деякі спортсмени і навіть команди, не витримавши напруження, знімали свої кандидатури зі змагань. Та жашківчани не здавалися: «У вирішальних сутичках ми, як Фото без описукажуть у народі, рвали ногами землю. І це не метафора! Покриття на доріжках не витримувало, а просто зривалося під кросівками, і змагання доводилося призупиняти, аби полагодити підлогу. Ми змінювали локації, мінялися місцями із суперниками, але саме під нашими спортсменами п’ять разів зривалося покриття – настільки ми не готові були віддавати перемогу. Давалася взнаки і спека, палюче сонце. Та ми досягли хороших результатів і повернулися із корисним для себе досвідом».

Фото без описуВ результаті надлюдських зусиль чоловіча команда з перетягування канату Жашківської громади посіла друге місце, жіноча – третю сходинку.

Цього дня також проводився дружній експериментальний міні-турнір у змішаній номінації - 4 чоловіки + 4 жінки загальною вагою 620 кг, в якому жашківчани не пасли задніх. Першими виявили бажання взяти участь жашківські пулери і в змаганнях зі штовхання автівки, що проводилися між Фото без описукапітанами команд. Присутніх вразило завзяття, з яким штовхала авто вагою 3,5 тонни наша спортсменка Юлія Арсенюк. Серед чоловіків змагався – Олег Паляруш.

«Варто зауважити, у жашківських команд досі нема суперника по віку та рівню підготовки. Ми досі змагаємося із професіоналами, молодими Фото без описуатлетами. За більш ніж два роки нашої активності на змагання не заявилася команда аматорів. Але наші команди добре знають і поважають, що наважуємося вступати у сутички, не залучаючи профі-атлетів, та маючи середній вік пулерів – 35 років. Це відчайдушно і з точки зору спорту, і з точки зору здорового глузду», - жартує Дмитро Мазур. – «Але попри все ми ростемо як спортсмени, підвищуємо рівень майстерності і завойовуємо авторитет серед атлетів країни. Про це свідчить той факт, що за нас вболівають на змаганнях – навіть суперники!».

Фото без описуЦього разу до складу жашківських команд увійшли спортсмени, котрі брали участь у змаганнях вперше: це 15-річна учениця міської школи №2 Лещенко Анжеліка та 49-річний депутат Жашківської міської ради Микола Цимбал (до речі, вони на сьогодні наймолодша та найстарший пулери жашківських команд). Тож вітаємо їх із дебютом! Вітаймо наших спортсменів із призовими місцями! Та бажаймо успіху їм на Кубку України, що проходитиме у вересні!

Довідково: збірні команди з перетягування канату Жашківської громади взяли участь у змаганнях за підтримки Жашківської міскої ради.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ: https://www.facebook.com/zhOTG/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь