A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

ОСББ. Шлях до комфорту і затишку оселі (ВІДЕО)

Дата: 17.04.2019 09:25
Кількість переглядів: 750

Фото без описуОдним із найефективніших способів, що сприяє вирішенню багатьох проблем, які існують сьогодні в житловій сфері,  визнано об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Тож протягом останніх років  Жашківська МР всіляко сприяє  створенню ОСББ, що дає можливість мешканцям  стати повноправними господарями свого будинку та прилеглої території, самостійно виконувати управлінські функції та здійснювати контроль  за спільним бюджетом, ремонтом будівлі, економією коштів на енергоносії, тощо.

Наразі у Жашкові  створено близько 15 ОСББ, окремі з яких, за роки самостійного господарювання, вже мають відчутні результати. 

Фото без описуСтара система управління багатоквартирними будинками віджила своє. Натомість створення подібних об’єднань дає можливість громадянам самостійно розпоряджатися зібраними коштами,  визначати, на що варто направити їх у першу чергу: ремонт під’їздів, покрівлі, тощо. Словом, бути повноправними господарями будинку та ділянки біля нього. 
Активно підтримує прагнення мешканців до об'єднання і місцева влада. Рішенням Жашківської МР було затверджено Програму підтримки діяльності ОСББ, що , в свою чергу, дає можливість виділення коштів із місцевого бюджету на ремонтні роботи, як співфіннансування з жителями, а також надання фінансової допомоги на оформлення технічної документації при створенні об’єднання, тощо. І ті члени об'єднань, котрі зверталися, дуже вдячні міській раді.
Фото без описуЖашківська міська рада максимально сприяє створенню  об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та підтримує їх на всіх етапах функціонування. Це стосується як фінансової допомоги, так і необхідної інформаційно-роз’яснювальної роботи.  Приміром 10 квітня, з метою надання мешканцям багатоквартирних будинків необхідних знань щодо механізму створення та діяльності ОСББ, впровадження енергоефективних заходів, міськрадою, представниками Проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Обєднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» проведено семінар. 
Проект передбачає консультації для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів уже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ. Представник  ЄС/ПРООН  Анна Бабкова запропонувала провести, при потребі, додаткові зустрічі в місті.
Окремі учасники цього зібрання зацікавилися презентованою інформацією. Щоправда, не впевнені, що їхні сусіди готові організуватися в ОСББ задля більш комфортного проживання в багатоповерхівці.
Та ті, хто ризикнув і створив ОСББ, стверджують:  хоч клопотів та відповідальності їм додалося, про  об’єднання не шкодують. Адже бачать реальні результати спільної роботи. 
Отож жителям багатоквартирних будинків, напевно, є що обміркувати. Якщо виникають питання чи бажання створити ОСББ – звертайтеся до МР.

Читай також: ВСЕ ДЛЯ ОСББ: поради і можливості

 АБ "Укргазбанк", Фонд енергоефективності та Міжнародна Фінансова Корпорація (ІFC) підписали угоду щодо запуску програми з фінансування проектів термореновації будівель для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь