A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Спортивно-туристичний квест. У Жашкові пройшли відкриті змагання із паркового орієнтування (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 09.04.2019 08:13
Кількість переглядів: 1332

Фото без описуКвест, що сприяє зміцненню здоров'я та розвитку інтелекту. 4 квітня на стадіоні ім.Юрія Гагаріна  провели  Відкриті особисто-командні змагання із паркового орієнтування серед команд Жашківської ОТГ. 

Активні заняття фізкультурою і спортом, патріотичне виховання- один із важливих аспектів діяльності освітніх закладів  Жашківської ОТГ.  Приміром, на базі ДЮКФП діє туристичний клуб «Блудний грунь», керівником якого є Сергій Сорокін. І наразі він особливо активізував діяльність свого клубу, залучивши до нього учнів усіх шкіл громади. Щоб зацікавити дітей туризмом, орієнтуванням та іншими, не менш цікавими, напрямками дозвілля, Сергій Анатолійович вирішив почати саме зі змагань, організувавши такий собі спортивно-туристичний зліт. 
Паркове орієнтування- досить простий і найбільш доступний вид спорту, що підходить для дітей, які не мають спеціальної підготовки.  Суть таких змагань полягає в орієнтуванні на місцевості за допомогою карти, компаса та найшвидшого знаходження заданих контрольних пунктів. Від того, наскільки вміло і тактично правильно спортсмен спланує свій рух визначеною дистанцією, залежить його результат.

Даний вид спорту поєднує одночасно  фізичне, і розумове навантаження, що позитивно впливає на розвиток дітей. Тому проведення таких змагань вчителі фізичної культури та захисту Вітчизни вважають прекрасним доповненням у виховній роботі з дітьми. 
Незважаючи на те, що змагання з паркового орієнтування у Жашківській громаді проводилися вперше, та, схоже, знайшли коло своїх прихильників. Масу задоволення від спортивно-туристичного квесту отримали як діти, так і дорослі.

 Завдяки цим змаганням кожен з учасників зміг випробувати свої сили, продемонструвати вміння та навички орієнтування на місцевості, набути нового корисного досвіду. А 18 кращих учасників з різних освітніх закладів нагородили медалями та грамотами.

В командному заліку місця розподілились таким чином:

І місце - СПШ №1;

ІІ місце - ЗЗСО №3;

ІІІ місце поділили між собою команди ЗЗСО №2 та Скибинський ЗЗСО;

V місце - ЗЗСО №4;

VI місце - ЗЗСО №5.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь