A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

ЗАЯВА ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ ПРОЕКТУ

Дата: 27.03.2019 16:04
Кількість переглядів: 476

Фото без опису«Детальний план частини території  по вулиці Віктора Лисака, 6а в місті Жашків Черкаської області для розміщення та експлуатації  основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості орієнтовною площею 5,000 га для будівництва цеху по переробці насіння грецького горіха»

 

«27» березня 2019р.

 

Замовник: ТОВ «Жашківська  кінно спортивна школа»: 19200 Черкаська обл., Жашківський р-н,   с. Сорокотяга, вул. Леніна, 1.

 

Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування: Детальний план території розробляється з метою визначення планувальних обмежень використання  даної території згідно державних будівельних та санітарно-гігієнічних норм, параметрів забудови та ландшафтної організації території, отримання містобудівних умов та обмежень на розміщення та експлуатацію  основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості орієнтовною площею 5,000 га для будівництва цеху по переробці насіння грецького горіха, що розробляється на виконання статті 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Детальний план території має на меті визначення функціонального призначення та параметрів забудови окремої земельної ділянки за межами населеного пункту з метою розміщення об'єкта будівництва. Детальний план території має відповідати вимогам ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст Детального плану територій»,  ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»,  а також широкого кола інших державних будівельних норм та державних стандартів України.

 

Те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля: Стратегія планування та забудови території населеного пункту не передбачає розміщення об'єктів та видів діяльності, які входять в перелік категорій видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля, згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» від 23.05.2017 р.

 

Ймовірні наслідки:


а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення: Реалізація проектних рішень детального плану території може мати ймовірні наслідки для таких складових навколишнього природного середовища, як ґрунт, ландшафт,  повітря, поверхневі води. Виконання стратегічної екологічної оцінки проекту «Детальний план частини території  по вулиці Віктора Лисака, 6а в місті Жашків Черкаської області для розміщення та експлуатації  основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості орієнтовною площею 5,000 га для будівництва цеху по переробці насіння грецького горіха» передбачає аналіз та оцінку ймовірних наслідків та ризиків реалізації проектних рішень Детального плану територій як на окремі компоненти довкілля (надра, ґрунти, поверхневі та підземні водні ресурси, атмосферне повітря), так і на комплексні умови території, а також на здоров’я населення.

 

б) для територій з природоохоронним статусом. На території ТОВ «Жашківська  кінно спортивна школа» відсутні території та об’єкти природно-заповідного фонду. Вплив на території з природоохоронним статусом не очікується.

 

в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення. Будь які ймовірні транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення від реалізації принципових рішень, які передбачені Детальним планом територій – відсутні.

 

Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо генеральний план не буде затверджено: Розгляд виправданих альтернатив проектних рішень відбувається в процесі розробки документу державного планування. Загальною альтернативою проекту Детального плану територій, рішення про розроблення якого прийнято, є його не затвердження. Такий сценарій також буде розглянуто в рамках стратегічної екологічної оцінки.

 

Дослідження,  які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки: Предметом стратегічної екологічної оцінки є проектні рішення детального плану території, їх потенційний вплив на стан довкілля та здоров’я населення.

 З огляду на стратегічний характер детального плану території, ключове значення у виконанні стратегічної екологічної оцінки проекту такого документу мають методи стратегічного аналізу. Насамперед, буде застосований аналіз контексту стратегічного планування, що передбачає встановлення зв’язків з іншими документами державного планування та дослідження нормативно-правових умов реалізації рішень генерального плану. Застосування цільового аналізу при проведенні стратегічної екологічної оцінки дозволить встановити відповідність рішень детального плану території загальним цілям охорони довкілля та забезпечення безпечного для здоров’я населення середовища існування. Комплекс методів проведення стратегічної екологічної оцінки проекту детального плану території може бути розширений та поглиблений при надходженні відповідних пропозицій від зацікавлених сторін.

 

Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування: У ході виконання стратегічної екологічної оцінки передбачається розглянути доцільність запровадження заходів із запобігання, зменшення та пом’якшення можливих негативних наслідків реалізації проектних рішень детального плану території на довкілля та стан здоров’я населення, які мають успішні приклади впровадження в інших містах України або світу, у першу чергу щодо:

  • розгляду і оцінки екологічних, соціальних і техногенних факторів, санітарно-епідемічної ситуації, конкурентно-можливих альтернатив (технологічних) планованої діяльності та обґрунтування переваг обраної альтернативи та варіанта розміщення;
  • визначення масштабів та рівнів впливів планованої діяльності на навколишнє середовище;
  • прогноз змін стану навколишнього середовища відповідно до переліку впливів;
  • визначення комплексу заходів щодо попередження або обмеження небезпечних впливів планованої діяльності на навколишнє середовище, необхідних для дотримання вимог природоохоронного та санітарного законодавств і інших законодавчих та нормативних документів, які стосуються безпеки навколишнього середовища;
  • визначення прийнятності очікуваних залишкових впливів на навколишнє середовище, що можуть виникнути за умови реалізації всіх передбачених заходів.

Намічений комплекс заходів повинен реалізовуватись через дію законів України щодо екологічного стану та санітарно-епідеміологічного контролю території, місцевого самоуправління.

 

Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку:  Структура звіту про стратегічну екологічну оцінку визначається статтею 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» .

Обласні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища та реалізують державну політику у сфері охорони здоров’я (відповідні підрозділи з питань охорони навколишнього природного середовища та з питань охорони здоров’я), у межах своєї компетенції надають у письмовій формі свої зауваження і пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки у строк, що не перевищує 15 днів з дня отримання такої заяви. За відсутності письмових зауважень і пропозицій протягом зазначеного строку замовник самостійно визначає обсяг досліджень та рівень деталізації інформації, що має бути включена до звіту про стратегічну екологічну оцінку. Зміст звіту про стратегічну екологічну оцінку визначається змістом та характером проектних рішень генерального плану з урахуванням сучасних знань і методів оцінювання.

 

Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання: Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту детального плану частини території  по вулиці Віктора Лисака, 6а в місті Жашків Черкаської області для розміщення та експлуатації  основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості орієнтовною площею 5,000га для будівництва цеху по переробці насіння грецького горіха подаються до:

ТОВ «Жашківська  кінно спортивна школа»: 19200, Черкаська обл., Жашківський р-н,                м. Жашків, вул. Артема, 6,  електронна адреса: t, телефон:  04747-6-18-39,  6-18-47, відповідальна особа Миколюк Микола Васильович.


 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь