A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашків у святкові дні: колядували, щедрували, меланкували, посівали (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 14.01.2019 14:30
Кількість переглядів: 1085

У Жашкові бережуть народні різдвяні традиції. І доказом цьому є численні заходи, що організовуються у ці святкові дні, як в окремих установах та організаціях, так і біля шопки, встановленої в центрі міста. Примітно, що до цих дійств долучаються діти та молодь.

Приміром, днями юні прихожани Свято-Покровської церкви ПЦУ м.Жашків вітали держслужбовців та працівників Жашківської райдержадміністрації, Жашківської районної ради та Жашківської міської ради із різдвяними святами. Вертеп, колядки, біблейська розповідь про мандри трьох царів до Вифлеєму – усе творило особливу атмосферу.

Участь у дійстві взяли діти та молодь недільної школи. Подібні заходи носять і благодійний характер – юнаки і дівчата віншували постояльців стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування Жашківського району та обдаровували жителів закладу гостинцями. Тож митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Покровської церкви ПЦУ Юрій Пришлюк зауважує, що участь дітей у різдвяному вертепі не тільки спонукає їх берегти стародавні традиції, а й вчить християнським та загальнолюдським цінностям.

На щасливий почин вранці 14 січня до Жашківської міської ради завітали вихованці дошкільної установи №6. Посівальники щедро засівали на врожайний та успішний рік, а вихователі дитсадка віншували працівників апарату виконкому міськради колядками й щедрівками. Цю традицію дорослі і юні представники колективу дошкільної установи продовжують із року в рік.

Усім щедрівникам і посівальникам у винагороду за позитив колектив Жашківської міської ради вручив гостинці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь