A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Небайдужість сусідів та оперативна робота виконкому врятували жашківчанці життя

Дата: 29.12.2018 10:05
Кількість переглядів: 510

Фото без описуДо Жашківської міської ради надійшло клопотання від територіального центру соціального обслуговування Жашківського району про надання дозволу на утримання громадою в стаціонарному відділенні  терцентру  жашківчанки 1934 року народження.

Було створено комісію, до складу якої увійшли представники депутатського корпусу Жашківської міської ради й територіального центру, та проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання жінки.

З’ясувалося, що жашківчанка проживає у власному будинку із донькою та онуком. За станом здоров’я та віком вона потребує постійного догляду, не може обходитися без сторонньої допомоги.  Але від своїх найрідніших людей ні допомоги, ні уваги вона не отримує. Навіть навпаки: проживає в антисанітарних умовах, на її тілі з’явилися численні пролежні, матрац, на якому вона лежить, - прогнив. Усю пенсію громадянки дочка з онуком спускають на спиртне.  Крім того – рідні її вкрай рідко годують.

Хтозна, як би склалася доля нещасної, якби не сусіди. Вони, всупереч забороні дочки, приносили їжу немічній жінці. А згодом звернулися до територіального центру із проханням допомогти.

Проаналізувавши ситуацію, члени виконавчого комітету Жашківської міської ради зійшлися на тому, що літню хвору жінку в такому стані не можна надалі залишати під опікою горе-родичів. А тому вирішили надати дозвіл на її проживання на безоплатній основі у стаціонарному відділенні територіального центру, де вона цілодобово знаходитиметься під наглядом фахівців, отримуватиме належний догляд та своєчасну медичну допомогу,  якісне харчування.

На сьогодні жінка уже перебуває в територіальному центрі – в комфортних умовах, теплі, під опікою дбайливого персоналу. Її перебування в закладі фінансуватиметься з бюджету ОТГ. Реалізувати такий крок вдалося завдяки цільовій програмі «Піклування».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь