A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Задля вшанування захисників України (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 03.10.2018 09:47
Кількість переглядів: 771

Пам’ятники – нагадування сучасному і майбутнім поколінням про події, дати, особистостей, які варто пам’ятати. Меморіали говорять про нашу честь як народу, нашу громадянську свідомість, готовність змінювати свою країну.

30 вересня відбувся чин освячення хреста на місці встановлення в майбутньому монумента загиблим та учасникам війни в зоні проведення АТО/ООС. Ініціатори заходу та спорудження пам'ятного знака  - ветерани війни в зоні АТО та ГО "Спілка учасників АТО Жашківщини". За їхньої ж ініціативи на це місце було перенесено і банер Небесній Сотні.

Взяти участь у дійстві зібралися ветерани російсько-української війни, їхні близькі та друзі, рідні загиблих, представники влади, волонтери та небайдужі жителі громади.

Від імені побратимів виголосив промову учасник бойових дій в зоні проведення АТО/ООС, депутат Жашківської міської ради Микола Кльоц, котрий зазначив, що віднині це місце святе, бо тут вшановуватимуть тих, хто пролив кров за Україну і наше мирне життя.

Освячення провів благочинний УПЦКП, військовий капелан, волонтер Тарас Левицький. У своїй короткій проповіді він висловив свою тверду віру в те, що в Україні запанує мир, бо за нього заплачено дорогу ціну людських життів.

До слова в ході дійства було запрошено і міського голову Ігоря Цибровського, котрий прийшов підтримати захисників у їхніх намірах звести меморіал на честь АТОвців. «Сьогодні ми зібралися для освячення цього місця під пам’ятник, але справді святим воно стане, якщо ми приймемо і визнаємо героїзм загиблих в АТО, їхню жертву за наше майбутнє», - зауважив очільник громади.

Насамкінець присутні вшанували пам’ять загиблих героїв покладанням квітів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь