A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

В Жашківській ОТГ щодня працюють над покращенням благоустрою

Дата: 20.08.2018 12:02
Кількість переглядів: 756

Фото без описуУпродовж літа у Жашківській міській об’єднаній громаді ведуться активні роботи з благоустрою. Для жашківчан за останні кілька років стали вже нормою постійні зміни у місті, помітно покращується благоустрій і в селах, що входять до ОТГ.

Так, для забезпечення організованого транспортного руху і безпеки його учасників в липні було виконано дорожню розмітку. Цьогоріч влада громади пішла на свого роду експеримент, пофарбувавши пішохідні переходи у червоний і білий кольори. Фото без опису«Сподіваємося, це підвищуватиме увагу водіїв в зонах нерегульованих пішохідних переходів і, відповідно – підвищуватиме безпеку учасників дорожнього руху, - зазначає міський голова Ігор Цибровський. – В силу фінансових можливостей нашої об’єднаної громади, ми намагаємося не просто підтримувати транспортну інфраструктуру в належному стані, а й робимо все, щоб знизити ризик виникнення аварійних ситуацій.  З цією метою ми систематично, двічі на рік (адже, природньо, вона з часом стирається), оновлюємо розмітку, використовуємо при нанесенні фарби світловідбиваючі кульки (аби посилити видимість маркування у нічний час), забезпечуємо вуличне освітлення, встановили в місті дорожні знаки із світлодіодами та  світильники над переходами».

Минулоріч було встановлено новий світлофор на перехресті в центрі міста. З метою економії прилади електронного ввімкнення вмонтували від старого світлофорного об’єкта. З цієї причини вже цього року комунальники мали з ним чимало клопоту – пристрій раз по раз виходив з ладу. Довелося замінити "автоматику", що обійшлося в  63 643 грн.

В ОТГ систематично здійснюється обкошування територій населених пунктів, зокрема: центральних вулиць, діючих і недіючих кладовищ, навчальних закладів і прилеглих до них територій. Комунальники зауважують: бур’яни щороку завойовують все більші площі. Деякі із рослин небезпечні, особливо амброзія, пилок якої є потужним алергеном. Тому комунальній службі додається роботи, особливо коли погодні умови сприяють рясному росту бур’янів. Аби впоратися із великим об’ємом роботи, цього сезону до обкошування залучено 14 працівників. Загалом, як іформують в Жашківському ВУЖКГ, станом на 20 серпня на різні види робіт використано 69 л мастила, 2 977 л паливних матеріалів, з них 1 200 л на села, 448 л – на обрізку дерев.

Фото без описуЗ метою підтримки належного санітарного стану міста у Жашкові  встановлено нові, виготовлені Жашківським ВУЖКГ, урни в кількості 39 штук. Планується  виготовити і встановити ще 44 урни.

Окрему увагу комунальники приділяють обрізці дерев, зокрема тих, що є аварійно небезпечними. В першу чергу такі роботи проводилися на території міських дошкільних установ №1, №2 та №4,  шкіл №4 і №3, Жашківського міського будинку культури, стадіону ім.Ю.Гагаріна. Обрізка гілок над лініями електропередач вуличного освітлення проводилася на вулицях В’ячеслава Чорновола, Лермонтова, Пушкіна, Сахалінській, Котовського, Євгенії Любомської, Волошковій, Садовій, Слобідській.

Фото без описуПрацюють в ОТГ і над покращенням стану доріг. На сьогодні втілюються в життя проекти, розроблені минулого року, які було подано на розгляд Кабміну України. В такий спосіб вдається збільшити фінансування бюджетних відрахувань, залучивши фінанси з державної чи обласної казни.

Наразі завершено капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Заводській (площа 6 609,5 м2). Профінансовано видатки в сумі 3 610 099 грн., в тому числі використано державну субвенцію – 2 352 172 грн.

Фото без описуДнями закінчено капітальний ремонт дороги до міської школи №2 площею 1 757 м2 та збудовано 127 м тротуару, на що витрачено 1 209 945 грн. ( із них – 999  254 грн. з державного бюджету).

Кошти на реконструкцію доріг по Заводській та до школи №2 було залучено за тісної співпраці з народним депутатом України Валентином Ничипоренком. До слова,  в цьому році за сприяння депутата Верховної ради було виділено кошти з держбюджету на ще 4 об’єкти: будівництво водопровідної мережі в мікрорайоні Городище міста Жашків (6 млн.грн.), капітальний ремонт тротуару по вул..Перемоги-Вокзальна м.Жашків (1 000 130 грн.), капітальний ремонт тротуару по вул..Соборна м.Жашків (1 552 000 грн.),  капітальний ремонт водопровідної мережі по вул..Соборна, Благовісна, Захисників України, Вокзальна м.Жашків (2 000 762 грн.).

Отож найближчим часом на жашківчан чекають нові покращення інфраструктури.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь