A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Взірчасті розписи та тепле спілкування. У Жашкові відбулася аrt-вечірка з художницею і дизайнером Віданою Блонською

Дата: 12.07.2018 14:38
Кількість переглядів: 1410

11 липня відбулася аrt-вечірка з художницею і дизайнером Віданою Блонською. В рамках заходу Відана провела майстер-клас із розпису по тканині.

Відана Блонська (багатьом жашківчанам вона відома під прізвищем Білоус) – людина творча до кінчиків волосся. Здається, вона вирішила спробувати себе у найрізноманітніших іпостасях. Вона з дитинства займалася музикою, вокалом, хореографією, образотворчим мистецтвом. Відана дипломована письменниця, художниця, ілюстратор книг, а сьогодні – ще й доволі успішний дизайнер одягу, яка підтримує моду на українське, автентичне, неординарне.

У свої 26 ця дівчина є власницею бренду, що носить її ім’я. У своїх колекціях принципово використовує тільки натуральні матеріали, а на роль моделей  - теж принципово! –  запрошує жашківчанок.

Учасники аrt-вечірки мали унікальну можливість не лише поспілкуватися із талановитою землячкою, а й дізнатися із вуст художниці про популярну сьогодні  техніку хендмейду.

 

Інна Білик – начальник відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради: «Наш відділ організував захід у форматі арт-вечірки не випадково. Ми хотіли, щоб це було не просто заняття, а тепле спілкування для людей різного віку, атмосферний захід, який запам’ятається надовго і надихатиме його учасників на творчий розвиток. Ще з весни у наших планах була думка про зустріч з Віданою, але саме зараз у нашого спеціаліста відділу – Людмили Лотецької виникла ідея як втілити задуми та організувати арт-вечірку. Майстер-клас був розрахований на невелику кількість людей (до 20 осіб), оскільки Відана хотіла приділити увагу кожному, продемонструвавши секрети техніки розпису по тканині. Але вхід був вільним для всіх охочих: прийшли і вільні відвідувачі, глядачі, які спостерігали за процесом, цікавилися колекцією одягу бренду «VІDANA». Це перший досвід для відділу культури в організації такого заходу, і він, як на мене, успішний. Тому сподіваємося на подальшу співпрацю із Віданою і плануємо нові майстер-класи.»

В ході двогодинного заняття завдяки доступним поясненням молодої художниці і дизайнера кожен із учасників майстер-класу створив візерунок на лляній тканині. Процес розпису був захопливим, а спілкування з Віданою – цікавим.

Маша Ремінна – учасниця майстер-класу: «Нещодавно я зацікавилася цією технікою і придбала такі фарби, але спробувати розписати якусь річ не наважувалась. І сьогодні в мене з’явився шанс потренуватися. Я задоволена тим, що взяла участь у майстер класі. Було дуже корисно. Якби не це заняття, я б ще кілька тижнів зважувала, чи розписувати свою футболку, чи ні – боялася б зіпсувати.

 

 

Таня Чиж - учасниця майстер-класу: «Я випадково підписалася на оновлення сторінки Відани в Інстаграм, сподобалися її роботи, а пізніше побачила оголошення про майстер-клас. Вирішила взяти участь, щоб  і розвіятися (бо зараз в декреті, займаюся вихованням дитини і рідко десь буваю), і почерпнути для себе щось нове. Для мене відкриттям було, що популярний дизайнер Відана –  родом із Жашкова. Приємно, що це моя землячка. Приємно побувати на такому занятті. Обов’язково розпишу свою джинсову куртку».

 

 

 

 

 

Зоя Обойчук – мама учасниці майстер-класу: «Віку зацікавила ідея розпису джинсів. Зараз такі малюнки популярні, цінуються такі сюжети, що не повторюються, створені власноруч. Та і хист до малювання є. Тому і вирішили спробувати сьогодні».

Віка Обойчук – учасниця майстер-класу: «Мене захопив і процес розпису, і техніка. За допомогою дрібних деталей – тичинок, цяточок – можна, виявляється, зробити багатий малюнок. Сподобалося працювати з контуром. Залюбки прийшла б на такий майстер-клас іще раз».

 

 

Підтримати Відану цього дня прийшли її давні друзі та близькі люди. Серед них – Павло Полончук випускник Жашківської дитячої музичної школи та  музичної академії в м.Катовіце (Польща), композитор, концертмейстер Варшавської філармонії, чиї джазові імпровізації гармонійно доповнили атмосферу мистецької вечірки. Та наставниця Відани і Павла по класу фортепіано Наталія Бондарчук.

 

 

 

 

 

 

Наталія Бондарчук - учасниця майстер-класу, викладач теоретичної дисципліни Жашківської дитячої музичної школи: "Відана -  моя учениця, вона виросла на моїх очах, мала чудові досягнення у музиці. Я прийшла і підтримати її сьогодні, і розписати свою блузку, і побачитися зі своїми улюбленими учнями – Віданою Блонською і Пашею Полончуком. Я ними дуже пишаюся. І відрадно бачити, що вони виросли як професіонали.

 

Відана Блонська – дизайнер, художник, автор ідеї майстер-класу: «Якщо чесно, я й не сподівалася, що майстер-клас відбудеться. Тому що не знала, чи вдасться зібрати аудиторію, чи погодиться хтось на участь. Але, на щастя, все вдалося. І мої сьогоднішні учні мене дуже здивували – вони всі дуже творчі, легко втілювали всі мої поради. Я отримала велике задоволення від майстер-класу, вдячна і організаторам, і кожному, хто до нас сьогодні завітав».

 

 

 

Інна Білик – начальник відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради: Ми планували провести такі творчі посиденьки нетрадиційно,  в парку. Але прогноз погоди був невтішним, тому вирішили не ризикувати і перенесли локацію. Дякуємо усім, хто відгукнувся на наше прохання допомогти, зокрема: керівникові Централізованої бібліотечної системи Жашківського району Валентині Марчук, директорові магазину «Тіберіум» та музиканту Юрію Тертер’яну, заслуженому працівникові культури України Івану Сухому – за технічну підтримку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь