A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Відмовитися не можна використовувати

Дата: 12.04.2018 21:26
Кількість переглядів: 1434

Фото без опису

Заборона Жашківським виконавчим комітетом використання штучних квітів для оздоблення місць поховання та торгівлі  цим синтетичним декором уже набрала широкого розголосу та викликала численні диспути. Попри таке рішення, підприємці продовжують продавати пластикову ритуальну атрибутику, мотивуючи це тим, що, мовляв, не були своєчасно попереджені про  заборону. А тому закупили товар і мусять його збути, аби не зазнати збитків.

Фото без опису

Варто зауважити – згадане рішення прийняте ще минулого року. А в ефірі телерадіокомпанії «Жасмін» другий рік поспіль звучать заклики представників міської ради відмовитися від штучного цвіту.

Наразі юрист-консульт Жашківського ВУЖКГ спільно із поліцейськими проводять роз’яснювальні бесіди із торговцями штучних квітів щодо рішення виконкому.

 У міській раді погоджуються з тим, що населення не одразу відгукнулося на рішення виконавчого комітету. Наразі звучить багато негативу, дехто і зовсім ставить під сумнів шкоду штучних квітів та доцільності такого нововведення.  Втім, так само населення реагує і на заборону спалювання листя та іншого сміття, на прохання не залишати сміття обабіч доріг, пропозицію заключити договір із комунгоспом на вивезення  твердих побутових відходів тощо. 

Олена Тернавська – керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Жашківської міської ради:
«Це рішення прийняте не одноосібно, а органом самоврядування, сформованим із представників громади. Не в нашій компетенції заборонити ввіз в країну синтетичного ритуального декору (як нам пропонували окремі жашківчани). Але ми робимо усе можливе, щоб змінити ситуацію із забрудненням довкілля. Частина жителів ОТГ підтримують зміни, задекларовані  виконкомом. Тож є надія, що з часом ставлення громади загалом до цього зміниться».

 

Жашківська міська рада закликає утриматися від використання штучних квітів. Доглядати за могилами та вшановувати близьких, що відійшли у вічність, можна й в інший спосіб – не завдаючи шкоди довкіллю та власному ж здоров’ю.

                         Фото без опису     Фото без опису

                         Фото без опису     Фото без опису    

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь