A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Масляна на порозі - веснонька у дорозі

Дата: 26.02.2018 11:32
Кількість переглядів: 611

Фото без опису17 лютого жителі та гості Жашківської міської об’єднаної громади святкували Масницю. Позитивний настрій учасникам дійства дарували учасники художньої самодіяльності Жашківського міського та сільських Вільшанського, Литвинівського, Марійківського і Скибинського будинків культури, духовий оркестр, дитячий зразковий ансамбль гармоністів (керівник І.Сухий).

Для жашківчан було підготовлено розважальну програму, охочі продемонструвати силу, спритність чи просто відмінний апетит, змагалися у конкурсах за численні призи. ПРисутніх на дійстві частували традиційними українськими стравами. А на згадку про свято під відкритим небом учасники заходу мали змогу придбати сувеніри, прикраси, обереги та смаколики, виготовлені рукодільницями і майстринями Жашківського району. Скуштувати смачних шашликів, гарячої юшки.

Кульмінацією свята стало спалювання опудала зими. Та чи не найбільше уваги було прикуто до учасників змагань: і діти, і дорослі змагалися в силі на колоді та поїдаючи вареники. Головний приз свята – мішок цукру - виграла жителька с.Вільшанка Надія Голобородько, котра присіла з ним на плечах близько тридцяти разів, чим неабияк вразила публіку і представників сильної статі зокрема.

Учасники художньої самодіяльності підготували чудовий концерт, до програми якого увійшли хореографічні композиції, розповіді про традиції Сиропусного тижня, народні веснянки і гаївки уміло поєднали із сучасними піснями. Кожен колектив аматорів отримав цього дня цінні подарунки від відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради. 

                                              (Фото святкування - в альбомі "Масляна 2018", що в розділі "Фотогалерея")


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь