A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Пси-безхатьки

Дата: 09.02.2018 11:13
Кількість переглядів: 664

Фото без описуДепутати розроблятимуть міську програму регулювання чисельності безпритульних тварин

Пси-безхатченки несуть потенційну небезпеку жителям населених пунктів. Боротися із проблемою бездомних тварин можливо. І у свій час в Україні вдавалися до їх винищення. Втім, на думку дослідників, регулювання чисельності безпритульних тварин у такий спосіб протизаконне, негуманне, фінансово витратне і неефективне. Тому вирішення цього питання вимагає принципово іншого підходу, з урахуванням сучасних технологій контролю популяції безпритульних тварин та дотримання вимог чинного законодавства України.

Виконавчим комітетом Жашківської міської ради погоджено проект рішення Черкаської обласної ради «Про внесення змін до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки». Учасники засідання виконкому одноголосно підтримали запропоновані заходи та зійшлися на тому, що об’єднаній громаді необхідна подібна міська програма.

Як зазначено в розглянутих виконкомівцями рекомендаціях, найбільш ефективним і науково підтвердженим методом контролю кількості бездомних тварин є метод біостерилізації. За цим методом безпритульні тварини після відлову не знищуються, а доставляються до притулку, де стерилізуються, та відпускаються на колишнє місце перебування. 

Тепер перед депутатським корпусом Жашківської міської ради стоїть завдання розробити відповідну міську програму.

Наголосили члени виконкому і на тому, що безхатченками тварини стають з вини безвідповідальних власників. А отже контроль чисельності собак на вулицях ОТГ повинен починатися із свідомої поведінки громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь