A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

В Черкаській ОДА обговорювали шляхи недопущення поширення АЧС

Дата: 16.03.2018 10:05
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

5 березня відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черкаській обласній державній адміністрації, в ході якої розглядали питання про недопущення занесення інфекційних захворювань на територію Черкаської області.

За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Альони Бойко, на цей час в Україні та областi ситуацiя по Африканськiй чумi свиней (далi - АЧС) залишаетъся напруженою. У 2017 роцi в Україні зареестровано 16З випадки захворювання, а спочатку 2018 року вже заресстровано 33 випадки захворювання на АЧС, у тому числi 12 випадкiв захворювання домашнiх свиней, 20 випадкiв - диких та один iнфiкований об'ект. Kpiм того, у 2017 роцi в областi встановлено шiсть випадкiв захворювання, у тому числi 2 в колективних господарствах, в пiдсобних господарствах громадян, один у дикiй фаунi та один iнфiкований об'ект.

Перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України Василь Горда доповiв про стан депопуляцiї диких кабанiв на територiї областi, в рамках якої протягом 2017 року вiдстрiляно 190 диких кабанiв. Наразi завершуеться проведення облiку чисельностi диких тварин та rrродовжуеться робота з депопуляцii дикого кабана в мисливських угiддях областi.

Учасники засідання зійшлися на тому, що потрібно продовжувати вживати заходiв щодо регулювання чисельностi хижих i шкiдливих тварин, особливо вовка i лисицi та проведення депопуляцii (зниження чисельностi) диких свиней; посилити контроль за утилiзацiєю вiдходiв, отриманих пiд час розробки впольованих тварин, а також знищення виявлених решток диких кабанів; зобов'язати користувачiв мисливських угiдь ycix форм власностi дотримуватися вимог бiобезпеки пiд час полювання та/або пiд час проведення будь-яких iнших заходiв, пов'язаних iз вiдстрiлом та вилученням диких тварин (або виявлених їх решток) iз природного середовища; дозволити використання туш впольованих диких кабанiв лише пiсля отримання негативних результатiв лабораторних дослiджень на АЧС.

                                 (Інформацію надано Черкаською обласною державною адміністрацією)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь